Mogelijk heb je al een mooie locatie in Frankrijk op het oog om een chalet op te bouwen. Mocht je die nog niet hebben, dan hebben gemeentes vaak al kavels te koop. Een voordeel daarvan is dat de kavels meestal al bouwklaar zijn. Als je toch zelf een locatie wil zoeken, let er dan op dat een moeilijk bereikbare locatie hogere bouwkosten met zich meebrengt. Check ook bij de gemeente wat het stappenplan is om, indien nodig, het bestemmingsplan te wijzigen.
De bouw van een chalet
Controleer voordat je gaat bouwen bij de gemeente hoe je mag bouwen op je kavel. Het is ook raadzaam om vooraf uit te zoeken of er goed aangesloten kan worden op de nutsvoorzieningen. Een alternatief is om gebruik te maken van duurzame bronnen als zonne- en windenergie. Een belangrijke vraag is of je gaat werken met een aannemer of dat je zelf alle coördinatie op je neemt. Er komt namelijk veel kijken bij het bouwen van een chalet. De bouw moet ook aan de Franse normen voldoen.
De kosten voor een chalet
De kosten van het bouwen worden globaal genomen bepaald door het terrein waarop je gaat bouwen (grondwerk, type fundering), het ontwerp (grootte en complexiteit) en het afwerkingsniveau. Het afwerkingsniveau is een erg breed begrip. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je keuken, badkamer, toilet en oprit. Let goed op of deze zaken zijn meegenomen in de begroting aangezien die vaak worden weggelaten. De kwaliteit van de bouwmaterialen heeft ook veel invloed op de kosten. Denk onder meer aan de houtdikte voor je chalet.
Je chalet verhuren
Mocht je willen verhuren, dan is het goed te weten dat de huuropbrengst van iedere vakantiewoning in Frankrijk aangegeven moet worden voor de Franse belastingen. De netto belastingheffing is van enkele factoren afhankelijk, maar komt gemiddeld uit tussen de vijf en tien procent van de huuromzet. Frankrijk kent verder voor de onroerendgoedbelasting een eigenaarsdeel (taxe Foncière) en een gebruikersdeel (taxe d’Habitation). De hoogte van het eigenaarsdeel is vooral afhankelijk van het aantal gemeentelijke voorzieningen.
Comments are closed.